de Raluca Garbea 27 Iul 2018
Tags:
Margarina reprezinta un aliment foarte procesat, ca sa arate si sa aiba gustul untului.
Produsa initial in Franta in secolul al XIX-lea, margarina a devenit o alternativa pentru unt. Aceasta are un continut ridicat de grasimi, caci este produsa din uleiuri vegetale industriale care au fost hidrogenate. Uleiurile sunt hidrogenate partial sau pe deplin, un proces care confera consistenta margarinei, precum si o temperatura de topire mai ridicata.
Margarina este una dintre cele mai putin costisitoare grasimi folosite in diverse retete, cum ar fi: prajituri si alte produse coapte. Multe tipuri de margarina nu contin ingrediente de origine animala si, prin urmare, sunt potrivite si pentru cei care tin un regim vegan.
Cu ce poti inlocui margarina?
Studiile arata ca margarina contine ingrediente artificiale sau grasimi trans (nesanatoase), ceea ce poate duce la un risc crescut de boli de inima.
De asemenea, multe tipuri de margarina contin ulei de soia sau de canola, iar persoanele alergice la aceste uleiuri trebuie sa gaseasca alternative. Din fericire, exista produse cu care poti inlocui margarina, cum ar fi: untul, branza topita, uleiul de masline si asa mai departe.
- Unt
Produsul pentru care margarina a fost creata ca inlocuitor - untul - este compus in principal din grasimi, insa multe dintre acestea sunt esentiale pentru sanatatea generala a organismului.
Acesta contine numeroase vitamine si minerale, cum ar fi: vitamina A, vitamina D, vitamina E si vitamina K, precum si minerale: mangan, crom, iod, zinc, cupru si seleniu.
- Crema de branza
Aceasta branza moale poate fi folosita la gatit, fiind un bun inlocuitor al margarinei.
- Ulei de masline
O buna alternativa a margarinei este uleiul de masline.
Sursa foto: pexels.com
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]