de Elena-Alina Constantinescu 06 Oct 2014
Tags:
Gustoase si aromate, perele contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Din pere se pot prepara dulceturi, compoturi, mancaruri, deserturi, nectaruri etc.
Fructe de toamna delicioase si parfumate, perele au un indice glicemic redus fiind recomandate de nutritionisti diabeticilor si celor care doresc sa slabeasca. Consumate ca atare sau sub forma de suc, sunt adevarate medicamente naturiste pentru organism.
Pentru a beneficia de toate substantele nutritive se recomanda consumul cu tot cu coaja. Contin putine calorii si sunt extrem de hranitoare. Dulci si aromate, hidrateaza organismul avand un continut de 80% apa.
Perele pot fi un remediu excelent impotriva asteniei de toamna, care se manifesta prin somnolenta, slabiciunea fizica, lipsa de energie, melancolia si predispozitia pentru raceli si infectii.
Datorita continutului de fosfor, potasiu si calciu, acid folic sunt recomandate ca adjuvant in tratarea anemiei, gutei, durerilor articulare. Aceste fructe apara organismul de infectii, ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza imunitatea organismului.
Asigura sanatatea inimii
Sunt o sursa excelenta de potasiu despre care se stie ca ajuta la sustinerea functiei normale a creierului, inimii si muschilor. Mai mult decat atat, fructele stimuleaza formarea globulelor rosii si combat anemia. Deoarece sunt bogate in fibre, acestea reduc colesterolul rau si mentin in limite normale nivelul glicemiei.
Stimuleaza digestia
Si cand te vei confrunta cu probleme digestive, tot perele iti sunt de ajutor! Fata de alte fructe contin mai multe fibre, fapt pentru care combat constipatia (au un efect usor laxativ). Sucul este ideal pentru reglarea tranzitului intestinal.
Combat stresul
Printre numeroasele beneficii se numara si combaterea stresului. Sucul natural de pere creeaza o stare de calm si de relaxare.
Reprezinta o buna solutie si pentru mentinerea tonusului cerebral.
Mentin sanatatea ochilor
Consumate zilnic, reduc riscul de aparitie a problemelor de vedere. Alaturi de gutui si mere, sunt ideale pentru vitaminizarea organismului.
Previn cancerul
In plus, perele mai contin bor, o substanta care ajuta la absorbtia calciului, prin urmare aceste fructe minunate previn osteoporoza. S-a dovedit ca acidul hidroxicinamic din pere ajuta la prevenirea cancerului de stomac si pulmonar.
Sursa: suntfericita.manager.ro
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]