de Elena-Alina Constantinescu 22 Iul 2014
Tags:
Glutamatul monosodic este un amplificator de aroma, un aminoacid non-esential care accentueaza gustul mancarii. Este corelat cu o multime de boli printre care se numara Alzheimer, Parkinson, hipertensiunea arteriala, cancer. Vei fi surprinsa sa afli ca aceasta substanta se ascunde in alimente la care nu te astepti.
Glutamatul monosodic (MSG sau E621) este un aditiv alimentar, un potentiator de aroma asociat cu probleme grave de sanatate: dezechilibre hormonale, cresterea in greutate, leziuni cerebrale, hipertensiune arteriala, boala Alzheimer. Se intalneste in produsele procesate, in mancarea fast-food, in bauturile carbogazoase, in mezeluri.
Glutamatul pacaleste creierul si te face sa crezi ca mancarea are un gust bun. Cercetari recente au scos la iveala simptomele pe care le provoaca printre care se numara dureri de cap, stomac deranjat, slabiciuni in brate si in picioare, varsaturi.
Este raspunzator pentru dereglarile hormonale, pentru comportamentul agresiv al copiilor, pentru cresterea in greutate a populatiei.
Si mai grav este ca producatorii din industria alimentara reusesc sa il ascunda pe etichetele produselor sub diverse denumiri:
- caseinat de sodiu;
- caseinat de calciu;
- extract din drojdie;
- extract de malt;
- gelatina;
- concentrat proteic;
- proteina vegetala hidrolizata...
...Si lista poate continua pentru ca producatorii gasesc intotdeauna noi denumiri in spatele carora sa ascunda acest drog. Contine excito-toxine, substante chimice care distrug celulele nervoase.
Supele si ciorbele la plic, delikatul si bulionul contin monoglutamat de sodiu.
Aceasta substanta nociva se gaseste si in amestecul de condimente pentru carnea de pui, porc sau vita.
Ingrijorator este faptul ca aditivul se gaseste si in laptele praf pentru copii ca potentiator de aroma, dar cu alte denumiri pe care nici macar nu poti sa le citesti.
Produsele din soia (carnati, salam) contin proteine vegetale texturate si hidrolizate care bineinteles, contin glutamat monosodic.
Mai poate fi gasit in sosurile pentru salata, in guma de mestecat, in bauturile energizante.
Ei bine, este important de mentionat ca si vaccinurile contin monoglutamat de sodiu. Vaccinurile pentru rujeola, varicela si rubeola sunt doar cateva exemple.
Si mai ciudat este ca autoritatile nu sunt interesate sa interzica aceasta otrava in producerea alimentelor.
Pentru sanatatea ta, iti recomandam sa citesti cu atentie etichetele produselor si sa eviti consumul de bauturi carbogazoase, mezeluri si dulciuri din comert.
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]