AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ginkgo biloba: 7 beneficii

de Alege Sanatos 25 Ian 2023

Tags: ginkgo biloba antioxidanti antiinflamatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ginkgo biloba: 7 beneficii

Ginkgo biloba este o specie de arbore originar din China, frunzele si semintele sale fiind utilizate in medicina traditionala chineza.

Suplimentele alimentare cu ginkgo biloba sunt obtinute din frunzele acestui arbore. Acestea sunt disponibile in farmacii si magazine naturiste sub forma de capsule, comprimate, extract sau ceai.

Descopera ce efecte pozitive poate avea aceasta planta asupra organismului!


1. Are proprietati antioxidante si antiinflamatorii

Atat inflamatia cronica, cat si stresul oxidativ produs de radicalii liberi se asociaza cu aparitia afectiunilor cronice (cum ar fi boli cardiovasculare si cancer). Ginkgo biloba contine flavonoide si terpenoizi, compusi antioxidanti si antiinflamatori, care neutralizeaza radicalii liberi si scad inflamatia in organism (1).

2. Poate imbunatati functia cognitiva 

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ginkgo biloba este faptul ca poate imbunatati memoria si performanta intelectuala in cazul pacientilor cu dementa sau boala Alzheimer. De asemenea, ar putea ajuta la imbunatatirea abilitatilor sociale si capacitatii de a realiza sarcini de zi cu zi. Efectele s-au observat in urma administrarii pe termen lung (22-24 de saptamani). Totusi, nu ar imbunatati memoria la persoanele sanatoase (1, 2).  

3. Imbunatateste circulatia sangvina

Administrarea suplimentelor cu ginkgo biloba are efecte imediate de stimulare a circulatiei sangvine. Aceasta s-a asociat cu cresterea nivelului de oxid nitric, un compus care dilata vasele de sange. In plus, datorita compusilor antioxidanti si antiinflamatori, ar putea proteja sanatatea inimii (1). 

4. Poate ameliora anxietatea si depresia

Unele studii au demonstrat ca suplimentele alimentare cu extract de ginkgo biloba reduc simptomele de anxietate generalizata. Totusi, acestea nu trebuie administrate fara acordul medicului, deoarece pot interactiona cu unele medicamente pentru anxietate (2). 

In ceea ce priveste depresia, s-a observat ca tratamentul antidepresiv este mai eficient atunci cand este asociat cu un supliment pe baza de ginkgo biloba (1).

5. Poate sustine functia vizuala

Unele studii sugereaza faptul ca ginkgo biloba ar imbunatati vederea la persoanele cu degenerescenta maculara legata de varsta sau glaucom. Efectele s-ar datora faptului ca aceasta planta creste fluxul sangvin la nivel ocular. Desi rezultatele cercetarilor sunt contradictorii, acestea sunt promitatoare (1). 

Nu se stie inca daca planta ar avea efecte preventive la persoanele fara afectiuni oculare. De asemenea, sunt necesare mai multe studii pentru a afla daca ginkgo biloba poate sa incetineasca progresia acestor afectiuni (1). 

6. Poate reduce disfunctia sexuala

Ginkgo biloba poate imbunatati circulatia sangelui la nivelul organelor genitale, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea libidoului si ameliorarea disfunctiei erectile. Totusi, rezultatele studiilor sunt inca neconcludente (1).

7. Poate ameliora sindromul premenstrual
Sindromul premenstrual reprezinta o serie de simptome care apar cu 1-2 saptamani inainte de aparitia menstruatiei, cum ar fi balonare, schimbari de dispozitie, dureri de cap. Suplimentele cu ginkgo biloba ar putea ameliora cu pana la 23% atat manifestarile psihoemotionale, cat si pe cele fizice ale sindromului premenstrual (1).

Prin urmare, ginkgo biloba poate avea numeroase beneficii pentru sanatate. Daca urmezi un tratament medicamentos, intreaba medicul inainte sa iei un supliment alimentar – acesta poate interactiona cu medicatia. De asemenea, nu uita ca niciun supliment alimentar nu inlocuieste un stil de viata sanatos.

Referinte:
1. Hill, Ansley. “12 Benefits of Ginkgo Biloba (plus Side Effects & Dosage).” Healthline, Healthline Media, 14 Dec. 2022, www.healthline.com/nutrition/ginkgo-biloba-benefits. Accessed 23 Jan. 2023.
2‌. Nordqvist, Joseph. “Health Benefits of Gingko Biloba.” Medicalnewstoday.com, Medical News Today, 18 Dec. 2017, www.medicalnewstoday.com/articles/263105. Accessed 23 Jan. 2023.


 




Spune-ne opinia ta despre
"Ginkgo biloba: 7 beneficii"

10 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ginkgo biloba: 7 beneficii"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

3 idei de pranzuri sanatoase pe care le poti pregati cu usurinta acasa

3 idei de pranzuri sanatoase pe care le poti pregati cu usurinta acasa

de Alege Sanatos 14 Oct 2024

In ultimul timp, a devenit tot mai greu sa gasesti timp pentru a pregati o masa proaspata si sanatoasa, acasa. Din acest motiv, tentatia de a manca dezorganizat creste, iar de aici si dereglarile pe care le poate suferi organismul. Insa, in acest articol, iti vom prezenta trei idei de pranzuri delicioase, pe care le poti pregati acasa usor si pe care le poti avea si pentru pranzul de la birou. [detalii]

5 sfaturi ca sa iti incurajezi familia sa se hidrateze corespunzator

5 sfaturi ca sa iti incurajezi familia sa se hidrateze corespunzator

de Alege Sanatos 11 Oct 2024

Hidratarea adecvata este esentiala pentru sanatatea generala si bunastarea fiecaruia dintre noi. Corpul uman este compus in mare parte din apa, iar fiecare functie a organismului depinde de un aport corect de lichide. Cu toate acestea, multi oameni subestimeaza importanta hidratarii, in special in randul familiilor ocupate, unde stresul cotidian si activitatile zilnice pot face ca apa sa fie trecuta cu vederea. Daca iti doresti sa-ti incurajezi familia sa adopte obiceiuri mai sanatoase, asigurandu-te ca se hidrateaza corespunzator, iata cateva sfaturi utile, care te pot ajuta. [detalii]

Cum sa-ti mentii corpul sanatos indiferent de varsta si stilul de viata adoptat?

Cum sa-ti mentii corpul sanatos indiferent de varsta si stilul de viata adoptat?

de Alege Sanatos 02 Sep 2024

Indiferent de varsta, gen sau stil de viata, cu totii ne dorim sa ne mentinem sanatosi si plini de energie. Dar ne lovim de foarte multe informatii contradictorii si metode "de ultima ore, extrem de eficiente" si nu mai stim ce anume functioneaza si ce nu. Adevarul este ca, pentru a avea corpul sanatos, trebuie doar sa adoptam cateva obiceiuri simple si sa ne asiguram ca le respectam in fiecare zi. [detalii]

9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea

9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea

de Alege Sanatos 30 Aug 2024

Microbiomul uman reprezinta totalitatea microorganismelor care traiesc atat pe suprafata, cat si in interiorul corpurilor noastre si care joaca un rol crucial in sanatatea noastra generala. Aceste componente au un impact major asupra starii de echilibru a tuturor proceselor organismului. Citeste mai departe si afla 9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea. [detalii]

Cum influenteaza dieta si nutritia recuperarea neurologica?

Cum influenteaza dieta si nutritia recuperarea neurologica?

de Alege Sanatos 20 Aug 2024

Recuperarea neurologica este un proces complex, menit sa ajute la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii pacientului si ingrijitorilor acestuia.[1] Exista mai multi factori ce joaca un rol important in acest proces, intre care si dieta si nutritia, al caror rol este adesea trecut cu vederea. De ce sunt ele atat de importante vei afla mai jos! [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.