Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bundaberg - Bautura carbogazoasa cu ghimbir si scortisoara

Bundaberg - Bautura carbogazoasa cu ghimbir si scortisoara
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Bundaberg

 

Descriere Bundaberg - Bautura carbogazoasa cu ghimbir si scortisoara

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Bautura usoara, energizanta ce poate fi consumata ca atare sau ca ingredient in diferite retete de cocktail-uri alcoolice sau non-alcoolice.

Cantitate: 375 ml.

Alte informatii:

Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 6 sunt considerate a fi sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
184 kj / 44 kcal
Carbohidrati/Glucide
10.8 g
din care Zaharuri
10.8 g
Sare
0.03 g

 

Ingrediente Bundaberg - Bautura carbogazoasa cu ghimbir si scortisoara

APA CARBOGAZOASA, Zahar din trestie de zahar, GHIMBIR, SCORTISOARA, CUISOARE, Arome, ACID CITRIC, Drojdie, Sorbat de potasiu (E202), Benzoat de sodiu, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C

 

Grad de risc produs


Atentie la urmatoarele ingrediente:

apa carbogazoasa, ingredient cu risc mediu de dauna, poate provoca balonare sau ragaieli la cei mai sensibili iar persoanele cu reflux gastric pot simti arsuri dupa consum. Daca este combinata cu zahar (de exemplu, in sucuri), va contine calorii goale (adica fara nutrienti). In plus, zaharul ridica glicemia si creste riscul de carii (mai ales combinat cu acidul din CO2). Consumul de apa carbogazoasa este restrictionat pentru copii deoarece acestia au un sistem digestiv mai sensibil, iar bulele pot provoca balonare sau gaze.

Zahar din trestie de zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, contine (per lingura) 15 calorii, 4 g de carbohidrati. Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi, intr-o forma sau alta, din sistemul national de educatie? Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi? De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile, cu institutii indiferente care, de fapt, sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie? ...

Oferta Speciala
valabila 48h


E202 sau Sorbat de potasiu, ingredient cu risc mediu de dauna, este un conservant, actioneaza cu succes impotriva mucegaiurilor si a drojdiei, nefiind eficient insa impotriva bacteriilor. In unele cazuri poate provoca alergii, astm de aceea consumul frecvent nu este recomandat in special persoanelor sensibile. Face parte din categoria E-urilor suspecte. 

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

E211 sau Benzoat de sodiu, ingredient cu risc mediu de dauna, este o sare neutra din punct de vedere chimic, folosita pe post de conservant in industria alimentara. Face parte din categoria E-urilor periculoase. Potrivit unor studii realizate de expertii britanici, s-a ajuns la concluzia ca aditivul alimentar E 211 poate provoca distrugeri semnificative in ADN-ul uman. 
 

Data analizei: 2025-04-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: APA MINERALA CARBOGAZOASA

 

Descriere:

Apa carbogazoasa este apa in care a fost dizolvat dioxid de carbon (CO2) sub presiune, proces ce creeaza bule si confera apei efervescenta. 

Tipuri de apa carbogazoasa:

- natural carbogazoasa - contine bule in mod natural, direct de la sursa
- carbogazoasa artificial - i s-a adaugat CO2 dupa imbuteliere
- apa tonica, sifon, club soda - forme de apa carbogazoasa, dar pot avea minerale adaugate, zahar, arome sau alti aditivi.

Beneficii:

- hidrateaza la fel ca apa plata
- poate ajuta digestia si reduce balonarea la unele persoane
- poate fi o alternativa sanatoasa la sucurile carbogazoase cu zahar.
Reactii adverse:
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Atentionari privind consumul de apa carbozagoasa:

- poate provoca balonare sau ragaieli la cei mai sensibili
- persoanele cu reflux gastric (acid) pot simti arsuri dupa consum
- daca e combinata cu zahar (de exemplu, in sucuri), nu mai e o alegere buna, deoarece va contine calorii goale (adica fara nutrienti). In plus, zaharul ridica glicemia si creste riscul de carii (mai ales combinat cu acidul din CO2).

Consumul de apa carbogazoasa este restrictionat pentru copii deoarece acestia au un sistem digestiv mai sensibil, iar bulele pot provoca balonare sau gaze.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Termenul “zahar” se aplica unui numar mare de carbohidrati prezenti in multe plante (caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce). Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
Zaharul din trestie de zahar (granule) contine (per lingura):
  • 15 calorii
  • 4 g de carbohidrati
Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrup 11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, zahar din trestie de zahar.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • planta originara din China, din familia Zingiberaceae (turmeric, cardamom si galangal).
Rizomul sau radacina este partea frecvent folosit ca un condiment. Acesta este adesea numit radacina de ghimbir, sau pur si simplu ghimbir.
 
Ghimbirul poate fi folosit proaspat, uscat, sub forma de praf sau sub forma unui ulei sau suc, si poate fi adaugat in produsele alimentare si cosmetice procesate.
 
Parfumul sau unic si aroma de ghimbir provin din uleiuri sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.
 
Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietatile sale medicinale. Are efecte anti-inflamatorii si antioxidante.
 
Actiunile ghimbirului:
  • lupta impotriva diverselor forme de greata.
  • reduce durerile musculare 
  • are efecte anti-inflamatorii, calmeaza osteoartrita
  • trateaza indigestia cronica 
  • reduce semnificativ durerile menstruale
  • scade nivelul de colesterol 
  • previne cancerul
  • imbunatateste functiile creierului si protejeaza impotriva bolii Alzheimer
  • lupta impotriva infectiilor
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Consumul exagerat de ghimbir poare reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Scortisoara (Cinnamomum verum) este coaja de culoare roscata-cenusie, a scortisorului, un arbore mic, exotic, vesnic verde.

Scoarta este comercializata uscata sub forma de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub forma de bucatele sau gata macinata.

Beneficii:
  • Stimuleaza memoria
  • Ajuta in lupta cu kilogramele in plus
  • Antioxidantii din scortisoara lupta impotriva imbatranirii si stresului
  • Distruge microbii
 
Unele cercetari au descoperit ca un anumit tip de scortisoara, scortisoara cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul in cantitati mari insa, poate irita cavitatea bucala si buzele, provocand rani. La unele persoane poate cauza reactii alergice. Aplicata pe piele, poate determina roseata si iritatie.
  • Cantitatile foarte mari de scortisoara cassia pot fi toxice, in special pentru cei cu probleme hepatice.
  • Sortisoara in doze mari sau sub forma de ulei esential nu este indicata femeilor insarcinate si copiilor.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Cuisoarele sunt folosite pentru a da aroma diverselor produse alimentare: paine, placinte, supe, chili etc.
 
Sunt foarte bogate in mangan, dar pe langa acesta contin si vitamina K, fibre, fier, magneziu si calciu. 
 
In utilizarea culinara, cel mai adesea acestea sunt combinate cu scortisoara, chimenul, busuiocul si ienibaharul. Mai putin frecvent acestea sunt folosite cu anason stelat, piperul macinat si ceapa (pentru supe).
 
Componentul activ din cuisoare este eugenolul care are proprietati anestezice si antibacteriene. Datorita acestor proprietati, cuisoarele sunt folosite si in industria stomatologica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Administrarea cuisoarelor este contraindicata persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui si femeilor insarcinate. 
Supradozarea irita sistemul nervos central.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
  • Acid folic
  • Complexul de vitamina B (fara B12)
  • Potasiu
  • Tiamina
  • Niacina (vitamin B3)
  • Crom
  • Seleniu
  • Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
  • 116 calorii
  • 70 mg de sodiu
  • 13 g de carbohidrati
  • 6 g de fibre
  • 16 g de proteine
  • 0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
  • Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de drojdie poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
  • Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E202

Functii: conservant

 

Descriere:


Sorbatul de potasiu este produs prin reactia acidului sorbic cu hidroxidul de potasiu, putand fi folosit drept conservant cu un ph de pana la 6,5. 

Conform Codex Alimentarius, sorbatul de potasiu poate fi folosit pe post de conservant.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Sorbat de potasiu.

Doza zilnica admisa: 25 mg/kg. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sorbat de potasiu poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Toxicitate la nivelul organelor
  • Migrene
Consumul de sorbat de potasiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Benzoatul de sodiu este o sare neutra din punct de vedere chimic, folosita pe post de conservant in industria alimentara.

Conform Codex Alimentarius, benzoatul de sodiu - E 211 – face parte din clasa benzoatilor si poate fi folosit pe post de conservant.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, siropul de maltitol poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 – Benzoat de sodiu.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de benzoat de sodiu poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Ameteli
  • Greturi 
  • Dureri de cap
  • Hiperactivitate la copii
Consumul de benzoat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).

Conform U.S. Environmental Protection Agency, benzoatul de sodiu poate fi consumat fara a cauza reactii toxice in cantitati zilnice cuprinse intre 34 - 328 mg.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bundaberg - Bautura carbogazoasa cu ghimbir si scortisoara"

6 + 5 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

de Alege Sanatos

Consumul pe termen lung de bauturi indulcite cu zahar contribuie la cresterea in greutate, favorizeaza aparitia diabetului, cancerului de pancreas si prostata, slabiciunii musculare, bolilor de inima. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Alege Sanatos

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

de Andreea Pestisan

Cu totii ar trebui sa consumam mai putin zahar. Consumam aproximativ 300 de calorii zilnic provenind din zahar adaugat, de multe ori fara as ne dam macar seama. Zaharul se ascunde in aproape toate produsele disponibile in comert, nu doar in dulciuri si bauturi carbogazoase. Asadar, a renunta la zahar este aproape imposibil. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.