Biscol - Sucrazit Tablete
Nota 8.5 / 10 din 347 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Biscol LTD
Descriere Biscol - Sucrazit Tablete
Sucrazit Tablete
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Descrierea producatorului:
Sucrazit este un indulcitor fara calorii.
Se utilizeaza pentru indulcirea oricaror bauturi calde sau reci (ceai, cafea, lapte, etc.).
Cantitate: 75/300 tablete.
Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.
Bicarbonatul de sodiu are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0). Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate cauza: reactii alergice, probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare), oboseala etc.
Zaharina sodica este un indulcitor sintetic, de aproximativ 300 ori mai dulce decat zaharul, dar foarte sarac in calorii. Desi Zaharina sodica a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.
Acidul fumaric este un acid organic natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume. Nu este toxic.
Informatii Biscol - Sucrazit Tablete
- Alte informatii:
Continut ( 1 tableta ) :
Bicarbonat de sodiu (E500) - 48,81 mg
Zaharina sodica (E954) - 19,52 mg
Acid fumaric (E297) - 13,67 mg
1 tableta = 82 mg
Ingrediente Biscol - Sucrazit Tablete
Bicarbonat de sodiu,
ZAHARINA SODICA (E954),
ACID FUMARIC (E297)
Data analizei: 2014-05-19
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU
Descriere:
Bicarbonatul de sodiu contine (per jumatate de lingurita):
-
0 calorii
-
0 grasimi
-
0 proteine
-
0 carbohidrati si fibre
-
629 mg de sodiu
Acesta are un ph de 12.0, ajutand la reducerea aciditatii la stomac (care se situeaza la 2.0)
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 500 - Carbonati de sodiu (E500(ii) Bicarbonat de sodiu).
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de bicarbonat de sodiu poate cauza:
-
reactii alergice
-
probleme gastrointestinale (gaze la stomac, balonare)
-
oboseala
-
picioare umflate
-
tensiune arteriala
-
probleme la nivelul rinichilor
-
alcaloza metabolica
-
interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de bicarbonat de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Conform unui studiu facut de site-ul Sanatatea Femeilor,
bicarbonatul de sodiu te ajuta sa slabesti. Afla mai multe detalii!
Citeste mai mult
Sinonime: E954
Functii: indulcitor sintetic
Descriere:
-
indulcitor
-
nu contine calorii
-
este de aproximativ 300 ori mai dulce decat zaharul.
Puterea de indulcire a 10 mg de zaharina este echivalenta cu 5.5 grame zahar.
Este folosit cu succes in dulciuri, bauturi, cockteluri, compoturi, muraturi.
Doza recomandata pentru consumul zilnic este de cca 2,5 mg/kg corp pana la 5 mg/kg corp.
In Codus Alimenatarius acest ingredient are numarul E954 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea zaharinei sodice in mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (care a intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).
Desi Zaharina sodica a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.
In anul 2004 Enviromental Protection Agency (EPA) a eliminat zaharina si sarurile ei de pe lista constituentilor periculosi. In decembrie 2010 EPA a declarat ca zaharina nu mai prezinta un potential pericol pentru sanatatea umana.
Citeste mai mult
Sinonime: E297
Descriere:
-
acid organic natural prezent in majoritatea fructelor si multe legume.
Face parte din metabolismul fiecarei celule vii.
Este utilizat ca aditiv alimentar cu functia de regulator de aciditate si in Codus Alimentarius are numarul E E297.
Acidul fumaric este un acidulant alimentar folosit din 1946.
Este utilizat in general in bauturi si prafuri de copt, de asemenea, ca inlocuitor al acidului tartric si, ocazional, in loc de acid citric. De asemenea, este folosit ca un coagulant in amestecuri de tip budinca.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Este aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar in Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Australia si Noua Zeelanda.
Acesta nu este toxic.
Nu sunt cunoscute efecte secundare ale acestui ingredient.
Consumul de acid fumaric nu este restrictionat in acest moment. Este recomandat consumul moderat.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.