AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui

Nota 7 / 10 din 841 voturi
Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lidl Stiftung & Co. KG

 

Descriere Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 100 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 2 sunt considerate sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Informatii Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui


- Calorii (100g): 104 kcal
- Carbohidrati (100g): 1.7 g
- Proteine (100g): 22 g

 

Ingrediente Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui

PIEPT DE PUI, Sare, GLUCOSE (GLUCOZA), Zahar, EXTRACT DE DROJDIE, EXTRACT DE CONDIMENTE, CULTURI STARTER

Contine piept de pui in proportie de 98%.

 

Grad de risc produs:  

Atentie la urmatoarele ingrediente:

Extract de drojdie, ingredient cu risc mare de dauna. Contine acid glutamic sau glutamat de sodiu (E621). Acesta este produs printr-un ciclu de fermentatie acido-bazic si se gaseste doar in unele tipuri de drojdii, de obicei cele crescute in scopul utilizarii in copturi. Se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate: supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci etc. Rolul lui este de a da impresie creierului ca acel aliment este foarte gustos. Acidul glutamic poate fi foarte nociv pentru organismul uman. Acesta poate duce la diaree, greata/ voma.
 

Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Extract de condimente, ingredient cu risc mediu de dauna, se obtine prin macerarea unui grup de condimente in alcool etilic timp de o anumita perioada de timp.  Consumul de extract de condimente poate cauza: reactii alergice, probleme la nivel digestiv, intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare), cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari), interferente asupra efectului anumitor medicamente.

Data analizei: 2022-04-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Pieptul este partea cea mai slaba in grasimi, avand mai putin de jumatate din grasimea unei fripturi degresate de vita.
 
Reprezinta o sursa foarte buna de triptofan. Acesta este un aminoacid care produce serotonina, hormon ce favorizeaza instalarea starii de bine si a senzatiei de satietate.
 
Pieptul de pui este bogat in:
  • Vitamine: retinol, niacina, piridoxina si tocoferol.
  • Minerale: potasiu, fosfor si sodiu.
100 g de piept de pui contine:
  • Calorii: 72 kcal.
  • Grasimi: 9.2 grame.
  • Proteine: 20.8 grame.
100 de grame de piept de pui reprezinta mai mult de jumatate din cantitatea de proteine recomandata. 
 
Actiuni:
  • Previne cancerul.
  • Consumatorii frecventi de piept de pui au un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de memorie.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pieptul de pui contine un numar foarte mic de carbohidrati. Consumul excesiv poate duce la scadere in greutate, dar provoaca dureri de cap, nervozitate, ameteli, probleme cu rinichii, palpitatii.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult

Sinonime: DEXTROZA; DGLUCOSE; ANHYDROUS DEXTROSE; CARTOSE; CERELOSE; CORN SUGAR; D-GLUCOSE, ANHYDROUS; DEXTROPUR; DEXTROSE

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca indulcitor in alimente.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extractul de drojdie este numele comun pentru diferite forme de produse de drojdie prelucrate, obtinute prin extragerea partilor celulei (indepartarea peretilor celulari).
 
  • Sunt utilizate ca aditivi alimentari, arome, nutrienti pentru mediile culturilor de bacterii. 
  • Sunt adesea folosite pentru a crea arome sarate sau gust de umami.
  • Pot fi gasite intr-o mare varietate de alimente ambalate, inclusiv mancaruri congelate, biscuiti, junk food, sosuri si multe altele.
  • Extractul de drojdie, in forma lichida, poate fi uscat pana la o pasta deschisa la culoare sau o pulbere uscata. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Ecotoxicologie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Se considera ca extractul de drojdie contine acid glutamic sau glutamatul de sodiu (E621).
 
Acesta este produs printr-un ciclu de fermentatie acido-bazic si se gaseste doar in unele tipuri de drojdii, de obicei, in cele crescute in scopul utilizarii in copturi. Se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate: supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci, etc. 
 
Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos.
 
Acidul glutamic poate fi foarte nociv pentru organismul uman. Acesta poate duce la:
  • Pierderi de memorie
  • Aritmie 
  • Fibrilatie arteriala
  • Tahicardie (palpitatii) 
  • Incetinirea inimii 
  • Angina pectorala
  • Diaree 
  • Greata/ voma
  • Depresie 
  • Hiperactivitate
  • Reactii de furie 
  • Migrene
  • Vedere incetosata
  • Focalizare greoaie
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extractul de condimente se obtine prin macerarea unui grup de condimente in alcool etilic timp de o anumita perioada de timp.

Extractul de condimente este folosit pentru a da o aroma specifica produselor alimentare (carne, prajituri, copturi etc.)


Condimentele provin din coaja, radacina, fructele si semintele plantelor si copacilor aromatici (piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, sofran, curcuma, paprika).

Conform Codex Alimentarius, condimentele se regasesc in grupa 12.2 Ierburi, condimentearome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.1 Ierburi si condimente: ierburile si condimentele sunt in general derivate din surse botanice, putand fi deshidratate, macinate sau intregi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Polisorbati - 2000 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 150 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (care a intrat in vigoare la 1 iunie 2013), condimentele pot contine:
  • Dioxid de sulf – sulfiti (E 220-228)
  • Celuloza (E 460)
  • Saruri de sodiu, potasiu si calciu ale acizilor grasi (E 470a)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de extract de condimente poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare)
  • Cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de extract de condimente nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Culturile starter sunt niste culturi singulare sau amestecuri de microorganisme, selectionate pentru anumite proprietati enzimatice.
 
Pot fi utilizate in stare proaspata, congelata sau liofilizata la obtinerea unor produse alimentare, in vederea dirijarii unor procese biochimice prin care sa asigure acestora un anumit grad de inocuitate (inclusiv capacitatea de conservare), insusiri senzoriale si in unele cazuri si insusiri nutritive superioare.
 
Cultura starter este adaugata produsului si ii este permis sa creasca in conditii controlate.

Pe parcursul formarii procesului defermentare, bacteria produce substante care ii confera produsului proprietati caracteristice precum aciditate, aroma, gust, consistenta.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Folosite ca atare sau sub forma de produse lactate dietetice acide, organismele starter sunt benefice pentru sanatate deoarece favorizeaza actiunea pepsinei asupra proteinelor din tractul gastrointestinal, aciditatea acestuia blocand si dezvoltarea microflorei cu activitate patogena si permitand implantarea probioticelor din culturi ce au consecinte pozitive extraordinare asupra sanatatii. (www.fabricadelapte.ro)
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui"

3 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pikok - Piticel Sunca cu 98% piept de pui"

3 motive sa renunti la consumul de energizante

3 motive sa renunti la consumul de energizante

de Alege Sanatos 05 Dec 2023

Atunci cand te simti epuizat, fara energie si obosit, simti nevoia de un boost care sa te scape de aceste simptome. De aceea multa lume apeleaza la energizante, insa acestea sunt destul de nocive pentru sanatatea ta. [detalii]

Cum aplici corect fondul de ten

Cum aplici corect fondul de ten

de Alege Sanatos 07 Nov 2023

De la distanta poate sa para un proces usor, insa, odata ce incepi sa il pui in practica, nu va mai fi la fel. Este de la sine inteles ca, in timp, vei castiga dexteritate, insa ce este cel mai important e sa faci corect acest proces pentru cele mai bune rezultate. [detalii]

Cum sa pui bila lenesa in miscare: 5 sfaturi utile

Cum sa pui bila lenesa in miscare: 5 sfaturi utile

de Alege Sanatos 19 Ian 2023

Daca in ultima perioada te-ai simtit balonata, obosita, ai avut stari de greata si dureri in partea dreapta superioara a abdomenului, este posibil ca bila lenesa sa fie de vina. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016