de Laura Voica 21 Mai 2014
Tags:
Mancarurile grase, prajite, alimentele bogate in calorii determina un nivel astronomic al colesterolului, mai ales alimentele nesanatoase fac parte din dieta ta zilnica. Primul pas este de a intelege rolul colesterolului in corp. Colesterolul este esential pentru fiecare celula a corpului. Colesterolul este important pentru membranele celulare, metabolismul celuleor si pentru sinteza hormonilor.
Colesterolul este atat de important, incat ficatul produce colesterol, daca consumati alimente fara colesterol.
Colesterolul este o substanta grasa cu textura de ceara care se poate depune pe peretii arterelor si astfel creste riscul de boli de inima. Nivelul ridicat de colesterol contribuie semnificativ la ratele ridicate de boli de inima in randul oamenilor din intreaga lume.
Multi oameni folosesc medicamente pentru a reduce nivelul de colesterol in mod artificial. Aceste medicamente de scadere a colesterolului, cunoscute sub numele de statine, actioneaza prin blocarea unei substante de care ficatul are nevoie pentru a produce colesterol. In timp ce unii considera aceste medicamente benefice, altii i-si fac griji cu privire la riscurile asociate cu consumul de statine, care includ tulburari cognitive, risc crescut ale unei glicemii mari si dezvoltarea diabetului de tip 2, daune musculare, potrivit Administratiei Americane de aprobare a alimentelor si medicamentelor (FDA).
In continuare va vom prezenta cum puteti sa scadeti nivelul colesterolului prin o alimentatie sanatoasa. Iata ce alimente ar trebui sa consumati:
Manca un castron de fulgi de ovaz in fiecare zi
Fulgii de ovaz contine fibre solubile, care reduc cantitatea de colesterol din sange. O ceasca de fulgi de ovaz ofera aproximativ sase grame de fibre. Adauga alte patru grame de fibre solubile prin includerea bananelor sau a altor fructe.
Consuma fructe
Manca mere, struguri, capsuni si citrice. Aceste fructe contin pectina, un tip special de fibre solubile cunoscute pentru scaderea valorilor colesterolului.
Manca peste de doua ori pe saptamana
Ascociatia Americana de Cardiologie recomanda consumul a cel putin doua portii de peste gras pe saptamana. Pestele gras contine acizi grasi omega - 3, cunoscuti pentru a imbunatati sanatatea inimii. Urmatorii pesti contin cele mai mari cantitati de acizi grasi omega 3:
Rinichii sunt organe pereche fara de care nu am putea supravietui. Acestia filtreaza sangele de toxine si echilibreaza lichidele si mineralele din organism. De aceea rinichii sunt extrem de importanti! [detalii]
Atunci cand tranzitul intestinal este mai lent si dificil inseamna ca suferi de constipatie. [detalii]
Pentru a-ti pastra dintii curati si sanatosi trebuie sa te speli regulat si corespunzator, dar si sa mergi, din cand in cand, la un control de rutina. [detalii]
Indiferent de locul in care ne aflam, fie acasa, pe strada sau la birou, trebuie sa acordam o atentie deosebita unui subiect ce continua sa fie cap de afis de peste un an: dezinfectarea corecta. Contrar asteptarilor, riscul imbolnavirii cu Sars-Cov-2 este intr-o continua crestere si de aceea, grija pentru igiena personala si a locurilor in care ne desfasuram activitatea ar trebui sa devina o prioritate pentru fiecare dintre noi. [detalii]
Desi in „bucataria” romaneasca semintele de in nu sunt foarte des folosite in mancare, trebuie sa incercam sa le introducem mai des in meniul zilnic, pentru ca sunt extrem de sanatoase! [detalii]