de Elena-Alina Constantinescu 18 Mai 2016
Tags:
Nivelul crescut de colesterol poate duce la depunerea grasimii pe artere, existand un risc mai mare de infarct miocardic, angina pectorala, accident vascular cerebral.
Alimentatia necorespunzatoare, alcoolul, fumatul, stresul sau medicamentele ingreuneaza circulatia sangelui, favorizand aparitia bolilor de inima. Putem tine sub control colesterolul cu ajutor unei alimentatii sanatoase.
1. Somon
Prin continutul de acizi grasim omega 3 scade colesterolul rau, LDL, si creste nivelul colesterolului bun, HDL. Macroul, heringul, tonul si sardinele au cel mai mare continut de acizi grasi omega 3.
2. Migdale
In primul rand, ele sunt bogate in grasimi nesaturate, care contribuie la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) in timp ce reduc colesterolul rau (LDL).
In al doilea rand, grasimile nesaturate pot impiedica oxidarea colesterolului rau, ceea ce inseamna un risc mai mic de boli de inima.
3. Usturoi
A fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist pentru prevenirea bolilor de inima. Substantele continute previn oxidarea colesterolului rau, care ar duce ulterior la depunerea grasimii pe peretii arterelor.
4. Cereale integrale
Consumate la micul dejun, cu lapte sau iaurt, cerealele integrale ofera un surplus de energie si sunt bune pentru digestie. Important de stiut este ca ajuta la mentinerea unui nivel normal al colesterolului.
5. Ulei de masline
Uleiul de masline extravirgin consumat bineinteles in stare naturala, nu in prajeli, este benefic pentru sanatatea organismului. Adaugat in salate, contribuie la reducerea nivelului colesterolului si la scaderea riscului de aparitie a infarctului.
6. Fasole
Fibrele gasite in fasole sunt asociate cu imbunatatirea sanatatii inimii. Acestea protejeaza celulele corpului de stresul oxidativ, care incurajeaza ingrosarea peretilor arterelor.
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]