AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului

de Elena-Alina Constantinescu 18 Mai 2016

Tags: colesterol boli de inima boli cardiovasculare infarct

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului

Nivelul crescut de colesterol poate duce la depunerea grasimii pe artere, existand un risc mai mare de infarct miocardic, angina pectorala, accident vascular cerebral.

Alimentatia necorespunzatoare, alcoolul, fumatul, stresul sau medicamentele ingreuneaza circulatia sangelui, favorizand aparitia bolilor de inima. Putem tine sub control colesterolul cu ajutor unei alimentatii sanatoase.

1. Somon

Prin continutul de acizi grasim omega 3 scade colesterolul rau, LDL, si creste nivelul colesterolului bun, HDL. Macroul, heringul, tonul si sardinele au cel mai mare continut de acizi grasi omega 3.

2. Migdale

In primul rand, ele sunt bogate in grasimi nesaturate, care contribuie la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) in timp ce reduc colesterolul rau (LDL).
In al doilea rand, grasimile nesaturate pot impiedica oxidarea colesterolului rau, ceea ce inseamna un risc mai mic de boli de inima.

3. Usturoi

A fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist pentru prevenirea bolilor de inima. Substantele continute previn oxidarea colesterolului rau, care ar duce ulterior la depunerea grasimii pe peretii arterelor.

4. Cereale integrale

Consumate la micul dejun, cu lapte sau iaurt, cerealele integrale ofera un surplus de energie si sunt bune pentru digestie. Important de stiut este ca ajuta la mentinerea unui nivel normal al colesterolului.

5. Ulei de masline

Uleiul de masline extravirgin consumat bineinteles in stare naturala, nu in prajeli, este benefic pentru sanatatea organismului. Adaugat in salate, contribuie la reducerea nivelului colesterolului si la scaderea riscului de aparitie a infarctului.

6. Fasole

Fibrele gasite in fasole sunt asociate cu imbunatatirea sanatatii inimii. Acestea protejeaza celulele corpului de stresul oxidativ, care incurajeaza ingrosarea peretilor arterelor.

Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului"

3 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ghid alimentar zilnic. Ce inseamna o portie?

Ghid alimentar zilnic. Ce inseamna o portie?

de AlegeSanatos.ro 27 Nov 2020

Alimentatia zilnica ne preocupa pe toti. Fie ca suntem vegetarieni sau nu, fie ca alegem sa tinem dieta sau nu, trebuie sa fim atenti la ceea ce mancam si, mai important, la cat mancam. [detalii]

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Pentru ca iarna si zilele foarte friguroase bat la usa, indiferent de mediul in care muncesti (acasa sau la birou), iti prezentam o supa delicioasa de linte si lamaie care te va incalzi la pranz si care iti va reda energie pentru cealalta parte a zilei. [detalii]

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

de AlegeSanatos.ro 23 Nov 2020

Monodieta este un regim in cursul caruia nu se consuma decat un singur aliment. Este o dieta foarte restrictiva, intrucat toate alimentele au fost suprimate, cu o singura exceptie. Digestia, este in consecinta, simplificata extrem de mult, stimuland astfel autoliza, elimiarea toxinelor si regenerare tesuturilor. [detalii]

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

de AlegeSanatos.ro 19 Nov 2020

Ciupercile Champignon sunt foarte populare pe rafturile magazinelor romanesti. Cu siguranta le-ai incercat si tu, pentru ca sunt delicioase. [detalii]

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Gustarile sunt la fel de importante ca mesele principale. De ce? Pentru ca mentin un nivel normal al glicemiei si pastreaza o senzatie constanta de satietate. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016