de Laura Voica 06 Mar 2014
Tags:
Preferinta oamenilor pentru iaurtul grecesc este intr-o crestere rapida. In 2008, vanzarile totale de iaurt grecesc au reprezentat 3% din vanzarile totale de iaurt din SUA si in doar patru ani, in 2012 , acest numar a crescut deja la 19 %. Si un fapt interesant: canadieni consuma cu 33% mai mult iaurt pe cap de locuitor decat americanii. Conform Business Insider , iaurtul grecesc este " una dintre cele mai fierbinti - categorii de produse alimentare cu cea mai mare rata de crestere din toate timpurile. "Care este diferenta dintre iaurtul grecesc si iaurtul normal? Este iaurtul grecesc mai hranitor? Citeste mai departe, pentru acestea si multe alte raspunsuri.
Ambele tipuri de iaurt provin din lapte care a avut bacterii sanatoase adaugate, determinand astfel procesul de fermentatie. In timpul acestui proces, iaurtul se ingroasa si capata un gust usor picant. Iaurtul este apoi strecurat cu un tifon, care permite partii de zer din lapte sa se scurga. Iaurtul normal este strecurat de doua ori , in timp ce iaurtul grecesc este strecurat de trei ori pentru a indeparta mai mult zer (avand o consistenta mai densa la sfarsitul acestui proces).
Acest pas suplimentar, adica al treilea strecurat, este ceea ce face iaurtul grecesc diferit de iaurtul obisnuit din mai multe puncte de vedere. Iaurtul grecesc contine mai putin zer , lactoza , calciu , sodiu si zahar decat iaurt normal. O singura portie de iaurt greces contine in jur de 50 de miligrame de sodiu - care reprezinta aproximativ jumatate din cantitatea de sodiu continuta in cele mai multe branduri de iaurt regulat. Iaurtul grecesc contine , de asemenea, aproximativ jumatate din carbohidrati dintr-un iaurt normal: 5-8 grame per portie, comparativ cu 13 pana la 17 grame in iaurtul normal.
Pentru ca se elimina mai mult lichid la cea de-a treia strecurare , producatorii au nevoie de mai mult lapte pentru a produce o ceasca de iaurt grecesc decat au nevoie pentru a produce o ceasca de iaurt normal. Prin urmare , iaurtul grecesc are mai multe proteine decat iaurtul obisnuit , pentru ca este mai concentrat.
Iaurtul grecesc contine de fapt, o cantitate de proteine aproape dubla fata de iaurtul obisnuit. Un pahar de iaurt grecesc are aproximativ 17 grame de proteine, comparativ cu 11 grame din iaurtul normal. Asta inseamna aproape o treime din aportul zilnic recomandat de proteine pentru femei si - un sfert din aportul zilnic de proteine recomandat pentru barbati de Agentia Nationala de Nutritie si Medicamente din SUA. Acest lucru transforma iaurtul grecesc intr-o optiune excelenta pentru oricine incearca sa strecoareun pic mai multe proteine in dieta. De asemenea , din cauza continutului sau ridicat de proteine, iaurtul grecesc va ajuta sa aveti o senzatie de satietate mai mult timp, ceea ce este esential daca incercati sa slabiti sau doriti sa va mentineti greutatea.
Indiferent daca -l mancati simplu , cu fructe sau il alegeti ca desert in loc de inghetata , iaurtul grecesc este in mod sigur o alegere sanatoasa.
Spune-ne opinia ta despre
"Este iaurtul grecesc mai hranitor decat iaurtul simplu ?"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Meal prep pentru o saptamana sanatoasa: ghidul incepatorului
Stim cu totii scenariul: ajungi acasa tarziu, dupa o zi lunga si obositoare la birou. Esti flamand, lipsit de energie si ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa te apuci de gatit. In acel moment, tentatia de a comanda o pizza sau de a manca ceva rapid si procesat este uriasa. Desi ne dorim cu totii sa avem un stil de viata mai sanatos, agitatia cotidiana pare sa ne saboteze constant bunele intentii. [detalii]
Iata cat de simplu e sa faci iaurt de casa chiar in bucataria ta
Iaurtul este unul dintre produsele lactate cel mai des intalnite in alimentatia zilnica, atat pentru gustul sau placut, cat si pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Acesta are o istorie indelungata si o versatilitate care il face potrivit atat ca gustare rapida, cat si ca ingredient de baza in retete diverse. [detalii]
Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]
Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]