de Alege Sanatos 24 Iun 2014
Tags:
Pe langa lactate, oua si carne mai exista o multime de alte legume, nuci si seminte cu un continut important de proteine. Ele ajuta la cresterea energiei, la scaderea poftei de mancare si la arderea grasimilor. Dr. Oz sustine ca sursele de proteine vegetale nu contin colesterol si sunt benefice pentru sanatatea inimii.
Dr. Oz a devenit celebru in urma aparitiilor sale in emisiunile realizate de Oprah Winfrey. Ofera sfaturi pretioase despre nutritie si dieta iar milioane de oameni ii urmaresc show-urile televizate.
Daca te simti obosita si iti este foame tot timpul, cu siguranta nu consumi alimente bogate in proteine. Proteinele sunt piatra de temelie a unei alimentatii echilibrate. Nutritionsitii spun ca organismul tau are nevoie in fiecare zi de minim 50 g de proteine.
Proteinele sunt esentiale pentru sanatatea organismului, insa trebuie sa stii ca nu le gasesti doar in lactate, oua si carne. In plus, sunt foarte importante pentru ca ne furnizeaza energia de care avem nevoie pe parcursul intregii zile si sunt ideale pentru persoanele care doresc sa slabeasca.
Avocado
De la antioxindati la grasimi mono-nesaturate, avocado are foarte multe substante nutritive si proteine. Dr. Oz il numeste "untul naturii". O ceasca cu avocado contine peste 4 g de proteine. Adauga-l in salate, sandwichuri si smoothie-uri.
Naut
Intr-o jumatate de ceasca de naut se regasesc aproximativ 7 g de proteine. Adauga-l in salata sau prepara o delicioasa pasta de tahini. Pline de substante nutritive, sanatoase si foarte simplu de preparat, preparatele cu naut iti ofera rapid senzatia de satietate.
Seminte de canepa
Pline de proteine si aminoacizi esentiali, se pot consuma in salate, in preparatele din orez, smoothie-uri. 30 de g de seminte de canepa contin 6 g de proteine, aproape la fel de mult ca un ou, sustine Dr Oz.
Mazare verde
Stiai ca o portie de mazare verde are la fel de multe proteine ca o felie de paine unsa cu unt de arahide? O ceasca cu mazare are 8 g de proteine si asigura necesarul zilnic de vitamina C. Nici fibrele nu lipsesc din mazare, prin urmare vei arde mai usor grasimile.
Seminte de dovleac
Semintele de dovleac se pot consuma tot timpul anului. Pune-le in salata, in cerealele de dimineata sau consuma-le ca pe o gustare. Potrivit celebrului doctor, 30 de g de seminte de dovleac iti ofera 9 g de proteine.
Specialistii incurajeaza consumul de seminte de dovleac datorita continutului bogat de vitamine, minerale si antioxidanti.
Rosii uscate
Rosiile uscate completeaza perfect mancarea de fasole, tocanitele, salatele sau sosurile pentru paste. O cana contine 8 g de proteine.
Spune-ne opinia ta despre
"Dr. Oz recomanda: 6 surse uimitoare de proteine"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
TOP 3 alimente care mentin satietatea timp indelungat
Daca simti ca ai inceput sa mananci foarte mult, necontrolat, trebuie sa iei masuri in acest sens. Mancarea buna ne face cu ochiul, insa in acest fel vom pierde lupta cu kilogramele in plus. [detalii]
De ce sa introduci boabele de hrisca in alimentatie
Hrisca este o planta care produce seminte bune de consum. Acestea sunt bogate in proteine, fibre, minerale, dar si alti nutrienti esentiali pentru sanatate si de aceea este bine sa o introduci mai des in alimentatie. [detalii]
Beneficii aronia: fructe bogate in antioxidanti
Aronia, cunoscuta si sub numele de "aronia neagra" sau "aronia americana", are o bogata istorie. Aceste fructe unice, originare din America de Nord, sunt apreciate global pentru continutul lor de antioxidanti. Consumul regulat de aronia, sub forme variate, ofera beneficii semnificative. Acestea variaza de la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. [detalii]
Cum sa pregatesti o salata vegana ridicata in proteine
Daca ai devenit vegan de putin timp si nu stii cum sa mananci mai multe proteine, iti venim in ajutor si iti propunem o idee de salata delicioasa cu putine ingrediente, printre care si nautul. [detalii]
Mic dejun sanatos. Ce sa mananci in prima parte a zilei fara sa te ingrasi
Un mic dejun sanatos nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat si foarte greu sau plin de grasimi. Important este sa te asiguri ca ii redai organismului vitamine, minerale si alte substante nutritive, insa cu mai putin calorii decat in mod normal, ca sa nu pui kilograme nedorite. [detalii]