Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hellmanns - Sos barbeque

Hellmanns - Sos barbeque
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Unilever

 

Descriere Hellmanns - Sos barbeque

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 285 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 23 ingrediente dintre care 16 ingrediente sunt considerate sigure, 7 ingrediente au risc de dauna mediu.
 

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
591 kJ/141 kCal
Grasimi/Lipide
0.7 g
din care Grasimi saturate
0.5 g
Carbohidrati/Glucide
29 g
din care Zaharuri
26 g
Proteine
0.7 g
Sare
1.6 g

 

Ingrediente Hellmanns - Sos barbeque

Apa, ZAHAR, OTET DIN VIN ALB, Pasta de rosii, MELASA, AMIDON MODIFICAT/ E1422, SARE, Sirop de glucoza, OTET DIN MALT (ORZ), Arome, EXTRACT DE CEAPA, ANSOA, Suc de lamaie concentrat, Condimente, VERDETURI, Usturoi pudra, Ulei de rapita, Ceapa pudra, AROMA DE FUM, FAINA DE MUSTAR, CEAPA PUDRA AFUMATA, ACID SORBIC, Guma Xantan/ E415

 

Grad de risc produs


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Arome, ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste rezolvate de matematica clasa a VII-a. Pregatire pentru Evaluarea Nationala


Culegerea de matematica pentru clasa a VII-a cu rezolvari, conforma cu programa in vigoare, ofera recapitularea materiei din clasele a V-a si a VI-a, exercitii specifice si rezolvari detaliate. Testele sunt pe modelul Ministerului Educatiei, ajutand elevul sa inteleaga pe deplin mecanismele de rezolvare si sa-si corecteze greselile, crescandu-i...

Oferta Speciala
valabila 48h


Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

E1422 sau amidon modificat, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de ingrosare. Face parte din categoria E-urilor suspecte. In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.

E200 sau acid sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de conservant. Nu este eficient impotriva bacteriilor, dar protejeaza produsele alimentare de mucegaiuri si drojdii. Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici. Acidul sorbic nu este un produs toxic, dar unele persoane pot prezenta reactii alergice. Poate distruge vitamina B12.


 

Data analizei: 2025-10-23


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

Functii: indulcitor, conservant

 

Descriere:


Zaharul este un ingredient folosit pe scara larga in alimentatie si in diverse industrii pentru a indulci alimentele si bauturile
 
Cel mai utilizat tip de zahar este zaharul alb rafinat (sucroza), obtinut din trestia de zahar sau din sfecla de zahar.

Tipuri de zahar:
-
  1. zahar alb rafinat (sucroza): este cel mai comun tip de zahar, utilizat in majoritatea produselor de patiserie, bauturi si deserturi
  2. zahar brun: contine melasa, care ii confera culoarea mai inchisa si un gust mai intens, usor caramelizat.
  3. zahar pudra: este un un zahar fin, adesea folosit in glazuri si prajituri
  4. zahar de cocos: obtinut din seva florilor de cocos, este considerat mai putin procesat, avand un indice glicemic mai scazut
  5. zahar din fructe (fructoza): natural prezent in fructe si utilizat si sub forma concentrata in diverse produse.

Desi nu sunt tehnic "zaharuri" pure, mierea, siropul de artar si siropul de agave sunt alternative mai naturale la zaharul rafinat.

Utilizarile zaharului in alimentatie:
-
  • indulcire: zaharul este folosit pentru a indulci alimentele si bauturile, de la cafea si ceai la deserturi, prajituri si bomboane.
  • conservare: ajuta la conservarea fructelor si legumelor in gemuri, dulceata si compoturi, prin reducerea activitatii apei, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor.
  • textura si volum: in patiserie, zaharul contribuie la obtinerea texturii corecte, ajuta la formarea crustei si la inaltarea aluatului.

Zaharul este o sursa rapida de glucoza, care este utilizata de organism ca energie rapida. Este important pentru functionarea creierului si a muschilor, in special in activitati intense.
 
Organizatiile de sanatate, cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), recomanda limitarea consumului de zahar adaugat la mai putin de 10% din totalul caloriilor zilnice, ideal pana la 5% pentru beneficii suplimentare de sanatate. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune aproximativ 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri, ideal 25 de grame. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar este asociat cu o serie de probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2, boli de inima, si probleme dentare (carii). De asemenea, poate contribui la cresterea inflamatiei in organism.

De asemenea, zaharul rafinat si alte forme de zahar procesate au un indice glicemic ridicat, ceea ce inseamna ca pot creste rapid nivelul de zahar din sange, avand un impact negativ asupra insulinei si metabolismului.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Otetul din vin alb este un produs obtinut prin fermentarea alcoolica si apoi acetica a vinului alb.
Contine acid acetic, antioxidanti si mici cantitati de minerale.

Are un gust acru si o aroma usoara, fiind utilizat in bucatarie pentru dressinguri, marinade, sosuri si conservarea alimentelor.
Este apreciat si pentru proprietatile sale antimicrobiene, digestive si de reglare a glicemiei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de otet din vin alb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Atentie, consumul excesiv de otet din vin alb poate irita stomacul sau smaltul dentar.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Pasta de tomate reprezinta amestecul rezultat dupa inlaturarea pielii si semintelor rosiilor, prezentand urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 13 calorii
  • 0 grasimi
  • 244 IU vitamina A
  • 3,5 mg vitamina C
  • 5 mg fier
  • 162 mg potasiu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 057-1981, pasta de rosii se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.2.6 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte preparate sub forma de pulpa (sosuri): paste si pulpe de legume. 

Aceasta poate contine urmatorii aditivi:
  • Acesulfam de Potasiu - 350 mg/kg
  • Rosu Allura AG -  200 mg/kg
  • Aluminosilicat de sodiu - 200 mg/kg
  • Aspartam - 1000 mg/kg
  • Sare de aspartam-acesulfam - 350 mg/kg
  • Benzoati - 3000 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - 100 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Carmin - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Carotenoizii - 50 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 100 mg/kg
  • Ciclamati - 250 mg/kg
  • Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 2500 mg/kg
  • Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 80 mg/kg
  • Extract din coaja de strugure - 100 mg/kg
  • Hidroxibenzoati, para- - 1000 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 200 mg/kg
  • Neotam - 33 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 50 mg/kg
  • Polisorbati - 3000 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 5000 mg/kg
  • Riboflavine - 300 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 200 mg/kg
  • Steviol glicozid - 165 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) -  400 mg/kg
  • Sucrogliceride - 5000 mg/kg
  • Sulfiti - 300 mg/kg
  • Galben sunset FCF - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pasta de rosii poate cauza:

  • Reactii alergice si intoleranta
  • Sindromul colonului iritabil
  • Arsuri la stomac
Consumul de pasta de rosii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: IZO-MALTULOZA, MELASA NEAGRA

Functii: Indulcitor

 

Descriere:

  • Lichid siropos ramas de la fabricarea zaharului, dupa concentrarea sucului de sfecla sau de trestie de zahar.
Melasa are un indice glicemic mai mic decat mierea si zaharul brun, mai putine calorii si este mai bogata in vitaminele B si minerale.

Contine: magneziu, mangan, cupru, fier, potasiu. O lingura de melasa pe zi poate suplimenta cu pana la 17% nivelul de fier din organism.
Desi este utilizata ca indulcitor in produse alimentare, este mai putin dulce decat mierea si zaharul brun.
 
Melasa ajuta in prevenirea unor boli precum:
- acidoza,
- anemia,
- constipatia,
- crampela musculare,
- stresul si nervozitatea.
 
Este folosita si in producerea hranei pentru animale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este contraindicat diabeticilor, persoanelor care au probleme cu greutatea si copiilor (creeaza hiperactivitate).
 


Citeste mai mult

Functii: aditiv alimentar, agent de ingrosare

 

Descriere:

Un aditiv alimentar cu simbolul E1420 (amidon modificat acetilat), 1421, E1422 sau E1440 (amidon modificat hidroxipropilic), din grupul agentilor de ingrosare.
 
  • amidon tratat fizic sau chimic (cu acizi, baze, tratamente termice extreme, etc.), solubil si in apa rece, folosit in industria alimentara pentru prepararea iaurturilor cremoase ori ca agent de ingrosare, datorita caracteristicilor tixotrope.
  • un adaos artificial, strain esentei alimentului si fara similitudini in natura.
     
E 1422 este un adipat de diamidon acetilat. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
  • In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.
 


Citeste mai mult

Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire

 

Descriere:

Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.

Tipuri de sare:
 
  • sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
  • sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
  • sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
  • sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
 
  • potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
  • conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
  • agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
  • controleaza fermentatia:  regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
  • agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.

Beneficiile consumului moderat de sare:
 
  • regleaza echilibrul hidric
  • ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
  • sustine contractia musculara 
  • ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.

Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Recomandari de consum general:
 
  • adulti: 5 g/zi
  • copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
  • sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei


Citeste mai mult

 

Descriere:

Siropul de glucoza se foloseste in productia de alimente ca indulcitor, agent de ingrosare, agent de retinere a umezelii sau pentru prevenirea cristalizarii zaharului in dulceturi, gemuri, jeleuri si alte asemenea. 

Siropul de glucoza contine urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 81 calorii
  • 0 grasimi
  • 22 de carbohidrati (dintre care 7g provin din zaharuri)
  • 0 proteine
  • 0 minerale sau vitamine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Otetul din malt (din orz) este un tip de otet obtinut prin fermentarea cerealelor, in special a orzului maltificat, adica orzul care a fost incoltit si apoi uscat pentru a activa enzimele naturale.

Este un produs traditional folosit mai ales in bucataria britanica, dar si in alte regiuni, pentru muraturi, sosuri si marinare.

Utilizari culinare

  • Ideal pentru fish and chips, sosuri englezesti, marinarea carnii si legumelor;
  • Se foloseste in muraturi, deoarece ofera o aroma mai blanda decat otetul de vin;
  • Poate fi adaugat in salate sau sosuri reci pentru un gust rustic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Contine gluten: deoarece este obtinut din orz, otetul de malt nu este potrivit pentru persoanele cu boala celiaca sau intoleranta la gluten. Exista totusi variante „distilate” (otet de malt distilat) care nu contin gluten, dar trebuie verificata eticheta.

Aciditate gastrica: poate irita stomacul la persoanele cu gastrita sau reflux gastroesofagian; se recomanda consum moderat sau evitarea in aceste cazuri.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Extractul de ceapa este un concentrat obtinut din ceapa proaspata (Allium cepa), folosit atat in alimentatie, cat si in cosmetica si suplimente.

Poate fi lichid, pudra sau sub forma de ulei esential, in functie de metoda de extractie si de scopul utilizarii.


Extractul de ceapa contine:

  • Compusi sulfurati (alil-sulfuri, tioli) – responsabili pentru mirosul intepator si proprietatile antibacteriene.
  • Quercetina, flavonoid cu efect antioxidant si antiinflamator.
  • Vitamina C si minerale (potasiu, fosfor, calciu).


Utilizari alimentare

  • Ca aromatizant natural in supe, sosuri, supe instant, preparate din carne sau gustari sarate;
  • In industria alimentara, extractul de ceapa (sub forma de pulbere) se foloseste pentru a da gust intens fara a adauga bucati de legume;
  • Este apreciat pentru faptul ca aduce gust de ceapa gatita intr-un mod concentrat si stabil termic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Persoanele alergice la ceapa sau la alte plante din familia Allium (usturoi, praz) trebuie sa evite produsele cu extract de ceapa.

 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Ansoa (in engleza anchovy) este un peste mic marin, foarte aromat si bogat in nutrienti, folosit frecvent in bucataria mediteraneana. Se consuma atat proaspat, cat si conservat (in sare, ulei sau pasta).


Forme de prezentare si utilizare culinara
  • Ansoa proaspata – se gateste la gratar, prajita sau la cuptor, asemanator sardinei;
  • Ansoa in sare – traditionala in Italia si Spania; fileurile se tin in sare pentru conservare, apoi se clatesc inainte de utilizare;
  • Ansoa in ulei – cel mai comun mod de consum; se gaseste in borcane sau conserve;
  • Pasta de ansoa – folosita ca ingredient pentru sosuri, pizza, dressinguri (ex. sosul Caesar).

Utilizari culinare populare
  • Pe pizza sau focaccia
  • In sosuri (Caesar, tapenade, puttanesca)
  • In paste (ex. spaghetti alla puttanesca)
  • In aperitive si salate (ex. salata Niçoise)
  • Pentru a da gust intens (umami) in preparate din carne sau legume

Valoare nutritiva (per 100 g)
  • Proteine: ~20 g
  • Grasimi: ~10–12 g (in principal acizi grasi omega-3)
  • Calorii: ~180–200 kcal
  • Minerale: calciu, fier, fosfor, seleniu
  • Vitamine: A, D, B12, niacina
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Continut ridicat de sare: ansoa conservata este foarte sarata, nu se recomanda persoanelor cu hipertensiune sau dieta hiposodata.

Alergii: poate provoca reactii alergice la persoanele sensibile la peste sau fructe de mare.

Histamina: ca orice peste conservat, poate contine histamina daca nu este pastrat corect, ceea ce poate provoca reactii asemanatoare alergiilor.

Continut de mercur: in general scazut fata de pestii mari, dar totusi e bine sa fie consumata cu moderatie.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Sucul concentrat de lamaie (fara alti aditivi) contine (100 g):
  • 205 calorii
  • 2 g de proteine
  • 50 g de carbohidrati
  • 50 g de zaharuri
Acesta este bogat si in vitamina C si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 247-2005, sucul de lamaie din concentrat se regaseste in categoria 14.1 Bauturi fara alcool, grupa  14.1.2 Sucuri de fructe si legume, subgrupa 14.1.2.3 Concentrate pentru suc de fructe: preparat prin inlaturarea fizica a apei din sucul de fructe.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acid ascorbic - gmp
  • Benzoati -  1000 mg/kg
  • Ascorbat de calciu - gmp
  • Dioxid de carbon - gmp
  • Acid citric - 3000 mg/kg
  • Dl-Acid malic - gmp
  • Pectina - gmp
  • Fosfati - 1000 mg/kg
  • Ascorbat de potasiu - gmp
  • Ascorbat de sodiu - gmp
  • Sorbati - 1000 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
  • Tartrati - 4000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de suc de lamaie din concentrat poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de suc de lamaie din concentrat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Descopera cum poti sa slabesti si sa te hidratezi in acelasi timp cu ajutorul apei cu lamaie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Ierburi – frunzele verzi apartinand plantelor nu foarte inalte (oregano, rozmarin, busuioc, salvie, patrunjel).

Condimente – provin din coaja, radacina, fructele si semintele plantelor si copacilor aromatici (piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, sofran, curcuma, paprika).

Produse de asezonare – amestecuri de ierburi si condimente ce contin sare si uneori usturoi, ce ofera savoare mancarii.

Caracteristici nutritionale:
  • Calorii (per lingura): piper negru – 5; busuioc uscat – 2; scortisoara – 6; pudra de usturoi – 9; oregano – 3; pudra chili – 6  
Conform Codex Alimentarius, condimentele se regasesc in grupa 12.2 Ierburi, condimente, arome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.1 Ierburi si condimente: ierburile si condimentele sunt in general derivate din surse botanice, putand fi deshidratate, macinate sau intregi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Polisorbati - 2000 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 150 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), condimentele pot contine:
  • Dioxid de sulf – sulfiți (E 220-228)
  • Celuloză (E 460)
  • Săruri de sodiu, potasiu și calciu ale acizilor grași (E 470a)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de condimente poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare)
  • Cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de condimente nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Verdeturile sunt plante cu frunze verzi, comestibile, utilizate frecvent in alimentatie datorita continutului lor bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Acestea pot fi consumate crude (in salate, sucuri), gatite (in ciorbe, mancaruri) sau sub forma de condimente.

Exemple comune de verdeturi: patrunje, leustean, spanac, marar, urzici, salata verde, frunze de telina, loboda, stevie, rucola.

Verdeturile au atat intrebuintari culinare, cat si beneficii nutritionale si medicinale. Acestea ofera prospetime si aroma intensa preparatelor. Frunzele verzi sunt folosite frecvent ca garnitura.

Beneficii nutritionale:
Sunt surse importante de vitamine( C, K si A), acid folic, fier, calciu si magneziu si fibre
Pot sustine functiile ficatului, digestia, sistemul imunitar si sanatatea cardiovasculara.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Desi in general sunt sanatoase, verdeturile pot prezenta unele riscuri daca nu sunt consumate in mod corect:
-contaminare cu pesticide sau bacterii
-interactiuni cu anumite tratamente
-continut de oxalati
-alergii sau intolerante rare
  


Citeste mai mult

 

Descriere:


Usturoiul pudra prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (per lingura):
  • 28 calorii
  • 0,1 g de grasimi
  • 6,1 g de carbohidrati
  • 0,8 g de fibre
  • 1,4 g de proteine
  • 6,7 mg de calciu
  • 1,5 mg de vitamina C
  • 35 mg de fosfor
Conform Codex Alimentarius, Standardul 297-2009, usturoiul pudra se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.2.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte uscate (deshidratate): produse in care a fost indepartata apa astfel incat sa nu se mai dezvolte microorganisme dar fara sa fie afectati cei mai importanti nutrienti.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 80 mg/kg
  • Aspartam - 1000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Cantaxantina - 10 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 200 mg/kg
  • Carotenoizi - 1000 mg/kg
  • Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 10000 mg/kg
  • Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 800 mg/kg
  • Neotam - 33 mg/kg
  • Galat de propil - 50 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 500 mg/kg
  • Steviol glicozid - 40 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 580 mg/kg
  • Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de usturoi pudra poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, flatulenta)
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de usturoi pudra nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ULEI DE CANOLA

 

Descriere:


Rapita este o planta ce face parte din familia varzei si a mustarului, uleiul de rapita fiind cunoscut si sub denumirea de ulei de canola. Trebuie insa mentionat faptul ca uleiul de canola este un tip de ulei de rapita, fiind derivat din acesta.

Astfel, uleiul de canola este compus 100% din grasimi (7% saturate, 63% mononesaturate, 28% polinesaturate), avand 884 de calorii pe 100 g. Acesta nu contine carbohidrati, proteine, fibre sau zaharuri, ci doar vitaminele K si E.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul vegetal se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esterii propilenglicolului cu acizii grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat in tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de rapita poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
  • Deficiente nutritionale
  • Toxicitate datorata acidului euricic
Consumul de ulei de rapita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Pudra de ceapa este populara in SUA si in Mexic, intrand in compozitia amestecului de condimente chili-con-carne, impreuna cu chimion, oregano, usturoi, piper si ardei iuti.

Valori nutritionale (per lingurita):
  • 2 mg de sodiu
  • 9 mg de calciu
  • 8 calorii
  • 0 grasimi
  • 24 mg de potasiu
  • 3 mg de potasiu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 297-2009, ceapa pudra se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.2.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte uscate (deshidratate): produse in care a fost indepartata apa astfel incat sa nu se mai dezvolte microorganisme dar fara sa fie afectati cei mai importanti nutrienti.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 80 mg/kg
  • Aspartam - 1000 mg/kg
  • Benzoati - 1000 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Cantaxantina - 10 mg/kg
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 200 mg/kg
  • Carotenoizi - 1000 mg/kg
  • Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 10000 mg/kg
  • Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 800 mg/kg
  • Neotam - 33 mg/kg
  • Galat de propil - 50 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu  - 500 mg/kg
  • Steviol glicozid - 40 mg/kg
  • Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 580 mg/kg
  • Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ceapa pudra poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, arsuri, crampe)
Consumul de ceapa pudra nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Afumarea reprezinta o posibilitate de conservare a carnurilor, slaninei, cascavalului etc. Fumul imprima un miros si un gust placut produselor animaliere.

Fumul se realizeaza prin arderea in vatra de rumegusului de lemn. Daca se ard si cantitati mici de lemn de conifere, produsele capata o culoare mai inchisa si o aroma placuta.

Afumatoarea consta dintr-o sursa de fum (scaduri, butoaie din lemn etc) si un spatiu de depozitare a produselor ce rezulta in urma acestui proces.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de aroma de fum nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa utilizarea cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Faina de mustar este un produs obtinut prin macinarea semintelor de mustar, fiind utilizata atat in alimentatie, cat si in remedii naturiste.

Are un gust picant si aromat, fiind folosita in condimente, sosuri, muraturi si preparate culinare.

Beneficii:
  • Stimuleaza digestia si metabolismul.
  • Are proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare.
  • Poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare si articulare (folosita extern sub forma de cataplasme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina de mustar nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Atentionari:

  • Poate fi iritanta pentru stomac in cantitati mari.
  • Contraindicata persoanelor cu ulcer gastric sau probleme digestive sensibile.
  • Poate provoca reactii alergice in cazuri rare.
Se recomanda consumul moderat si evitarea inhalarii excesive a pudrei, deoarece poate irita caile respiratorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Ceapa pudra afumata este un condiment obtinut din ceapa deshidratata care a fost afumata înainte de macinare, conferindu-i un gust intens, dulce-picant si cu aroma puternic de fum.

Este folosita pentru a da savoare preparatelor fara a fi nevoie de gatire lunga sau de afumare directa.

Utilizari culinare
  • in marinate si sosuri pentru carne, peste sau legume;
  • in supe si tocanite, pentru intensificarea gustului;
  • la gratare si BBQ, ca rub sau condiment uscat;
  • in amestecuri de condimente sau mixuri de sare aromata;
  • pentru a da gust tocaturii, cartofilor copti sau piureurilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Alergii: Persoanele alergice la ceapa sau la alte plante din familia Allium trebuie sa evite consumul.

Sensibilitate gastrica: Poate provoca arsuri sau balonare la persoanele cu gastrita sau reflux gastroesofagian daca se consuma in cantitati mari.
 


Citeste mai mult

Sinonime: E200

Functii: conservant

 

Descriere:

  • se regaseste in fructele arbustului Sorbus aucuparia.
Nu este eficient impotriva bacteriilor, dar protejeaza produsele alimentare de mucegaiuri si drojdii.

Utilizare: in iaurturi si alte produse lactate fermentate, salate de fructe, produse de cofetarie, limonada, branza, paine de secara, prajituri si produse de panificatie, pizza, fructe de mare, suc de lamaie, cidru si supe.

Este admis a se folosi in cantitati cuprinse intre 200 mg/kg si 2000 mg/kg in aproape toate tipurile de produse alimentare.
  • Doza zilnica: pana la 25 mg/kg corp, doza la care nu au fost semnalate efecte secundare.
 
In Codex Alimentarius are numarul E200 si face parte din categoria E-urilor suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.
Acidul sorbic nu este un produs toxic, dar unele persoane pot prezenta reactii alergice.

Posibile efecte adverse:
  • iritatii dormice
  • alergii
Distruge vitamina B12.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrosare, gelifiant

 

Descriere:

Xantanul este un agent de ingrosare si gelifiant de origine vegetala, produs printr-un procedeu natural de fermentare de bacteria Xanthomonas campestris din zaharuri si melasa.

Componenti principali: polizaharide, glucoza, manoza, acid glucuronic
 
Solubilitate: in apa si lichide apoase
 
Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz extern


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Hellmanns - Sos barbeque"

5 + 1 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Influenta fermentatiei in producerea smantanii: Probiotice si beneficii pentru sanatate

Influenta fermentatiei in producerea smantanii: Probiotice si beneficii pentru sanatate

de Alege Sanatos

Smantana, acel deliciu cremos si bogat care imbogateste o varietate de preparate culinare, de la supe si sosuri pana la deserturi decadente, isi datoreaza textura si gustul unic unui proces fascinant: fermentatia. Dincolo de caracteristicile organoleptice imbunatatite, fermentatia transforma smantana intr-o sursa valoroasa de probiotice, microorganisme benefice cu un impact semnificativ asupra sanatatii umane. Continua sa citesti pentru a afla mai multe despre influenta fermentatiei in procesul de producere a smantanii! [detalii]

Cu ce puteti sa inlocuiti sosurile grele din alimentatie

Cu ce puteti sa inlocuiti sosurile grele din alimentatie

de Andreea Pestisan

Alimentatia sanatoasa inseamna, pe langa un meniu care contine produse proaspete, legume, fructe din abundenta si seminte, renuntarea la sosurile grele, precum ketchup, maioneza sau sos de barbeque. [detalii]

Semintele de in. Beneficii surprinzatoare pentru organism

Semintele de in. Beneficii surprinzatoare pentru organism

de Alege Sanatos

Semintele de in au inceput sa fie folosite din ce in ce mai des in alimentatie si pot fi incluse cu usurinta in salate, sosuri sau pot fi consumate alaturi de lapte si cereale. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016